Vervuiling onder controle

We willen kunnen rekenen op onze industriële apparatuur.

Vervuiling van olie wordt vaak over het hoofd wordt gezien bij machinefalen en bij verminderde levensduur van olie. Economisch en milieutechnisch gezien is het van belang de levensduur van een oliebadge, en daarmee de levensduur van aparatuur, te verlengen. Voor goed werkende apparatuur is het behoud van schone olie één van de beste investeringen. De stijgende olieprijzen maken minimaal oliegebruik en het beperken van afval noodzakelijk. De kosten voor het verwijderen van vervuilingen is 10 keer hoger dan het voorkomen van vervuilingen.

Vermindering van downtime, minder olieverbruik en lagere reparatie- en recyclingkosten zorgen voor significante besparingen

Twee belangrijke bronnen van olieverontreiniging:

Vuil

In een vervuilde omgeving zal olie viezer worden, waardoor de kwaliteit afneemt. Eenmaal in het systeem zorgt deeltjesverontreiniging ervoor dat nieuwe verontreiniging sneller plaatsvindt. Verontreiniging brengt schade toe aan kritische onderdelen en reageert als catalysator voor oxidatie, waardoor de kwaliteit van de olie nog verder afneemt.

Water

In een vochtige omgeving of een omgeving met temperatuursschommelingen vindt condensvorming plaats, waardoor de kwaliteit van de olie wordt aangetast. Vaak zijn washdown activiteiten verantwoordelijk voor het binnentreden van water. Dit leidt tot toename van vocht in de olie en het ontstaan van corrosie, sludgevorming en veroudering van de olie.

Wat te doen om olievervuiling onder controle te houden?

Factoren die problemen opleveren voor de betrouwbaarheid van uw apparatuur, kunnen in een paar eenvoudige proactieve stappen worden voorkomen.

Opsporing

De eerste stap is vaak de lastigste. Samen met u brengen we de apparatuurinformatie in kaart, waaronder:

 • Toepassing
 • Industrie
 • omgeving waar de apparatuur staat
 • gebruikte vloeistof
 • conditie olie
 • Wij helpen u bij het bepalen van de vervolgstappen, leren uw team de basisprincipes van vervuilingscontrole en helpen u een kosten-batenanalyse uit te voeren voor het implementeren van de beste toepassing.

  Vocht en vuildeeltjes voorkomen

  Bijna alle tandwielkasten, reservoirs en voorraadtanks zijn ontworpen om te ademen. Om ervoor te zorgen dat er alleen schone, droge lucht naar binnen kan, wordt de standaard vuldop vervangen door een ontvochtiger. De ontvochtiger zorgt direct voor vochtvermindering in de olie en verkleint de deeltjesfiltratie van 40 naar 3 micron. De Des-Case's silicagel beluchtingsfilters combineren een droogstof met luchtfilters, waardoor water en microscopische vuildeeltjes het systeem niet meer kunnen binnendringen. Met een grote variëteit aan types/modellen, droogstof en optionele accessoires heeft Des-Case altijd een beluchter die geschikt is voor uw applicatie. Ook voor een klantspecifieke oplossingen kunt u bij ons terecht.

  Vuildeeltjes en vocht verwijderen

  Filters worden gebruikt om vuildeeltjes en vocht uit olie te verwijderen met een betere standtijd van olie als resultaat. Filters zijn noodzakelijk wanneer smeermiddelen en oliën vervuild zijn. Ze worden met regulier geplande intervallen ingezet om vervuilingen van buitenaf, of veroorzaakt door de apparatuur, te verwijderen. Des-Case biedt een breed scala aan aanpasbare, klantspecifieke hoogwaardige filtratie-units die snel aan u kunnen worden geleverd.

  “The Bottom Line”

  Vloeistofdegradatie kan behoorlijk worden teruggebracht door goed onderhoud van de smering. Dit begint effectief met een evaluatie van de olieconditie, de bescherming van de breather en off-line filtratie. Deze evaluatie maken wij graag voor u. Aan de hand van de uitkomsten adviseren wij u over de producten die u het beste kunt inzetten. Implementatie van deze beluchters, het behouden van schone, droge smeermiddelen en kosten besparen, was nog nooit zo eenvoudig.