Metalen beluchtingsfilters


Download productoverzicht stalen beluchtingsfilters.

Metalen beluchtingsfilters zijn ontworpen voor applicaties met zeer hoge temperaturen, extreem vervuilde lucht en/of agressieve (corrosieve) omgevingen. Ze zijn robuust en voorzien van een koolstofstaal (poedercoated) of roestvaststaal filterhuis. De droogstof (silicagel) is ingesloten in een polypropyleen zakkenfilter. Het met droogstof gevulde zakkenfilter is eenvoudig te verwisselen wanneer deze verzadigd is. Het 1 micron geplisseerde filterelement heeft een groot oppervlakte wat resulteert in een lange levensduur. Net als het zakkenfilter is het filterelement eenvoudig te vervangen. Metalen beluchtingsfilters zijn geschikt voor grote luchtflows met een minimale drukval.

Hoe werkt het Des-Case metalen beluchtingsfilter?

Als vochtige, vervuilde lucht wordt aangetrokken door de beluchter, verwijdert de droogstof (silicagel) het vocht terwijl het 1 micron geplisseerde filterelement de vaste deeltjes verwijdert. Wanneer lucht wordt verwijderd uit het reservoir reinigt de schuimrubberlaag zichzelf. De hygroscopische droogstof wordt gedeeltelijk opnieuw geactiveerd door de droge lucht die teruggaat, waardoor het met droogstof gevulde zakkenfilter langer meegaat en minder snel vervangen hoeft te worden.

Kenmerken metalen beluchters:

  • Sluit watervervuiling in olie en andere vloeistoffen (diesel) uit
  • Voorkomt roest en corrosie in het vloeistofresevoir
  • Biedt langere levensduur van olie en filterelement
  • Minder abrasieve (fijne) slijtage en down-time en lagere reparatiekosten
  • Verbeterde smeermiddelenprestatie
  • Voorkomt chemische reacties in de olie
  • Geen oxidatie van olie
  • Verhoogt de betrouwbaarheid van installaties

Omdat alle metalen beluchtingsfilters van Des-Case zijn ontworpen met standaard NPT-montagegasdraad, kunnen ze overal worden geïnstalleerd eventueel gebruikmakend van verloopadapters.

Omdat alle metalen beluchtingsfilters van Des-Case zijn ontworpen met standaard NPT-montagegasdraad, kunnen ze overal worden geïnstalleerd eventueel gebruikmakend van verloopadapters.

KLANTSPECIFIEKE OPTIES

VERVANGINGSSETS - METALEN BELUCHTINGSFILTERS

Wij leveren vervangingssets voor alle metalen Des-Case beluchtingsfilters. Deze zijn beschikbaar in verschillende materialen om aan verschillende applicaties, chemische bestendigheid en/of milieueisen te voldoen.

Download overzicht rebuild kits robuuste metalen beluchtingsfilters.